Downsizing

director
Alexander Payne (Nebraska | The Descendants)

cast
Matt Damon | Kirsten Wiig

release
VS 2017

taal
Engels

ondertiteling
Nederlands

lengte
135

   
premiere vanaf 25 jan

Trailer

Noorse wetenschappers hebben een oplossing ontdekt voor de alsmaar groeiende overbevolking van de aarde. Ze kunnen mensen laten krimpen tot een lengte van bijna 13 centimeter. Daarmee vermindert alles wat een mens verbruikt heel drastisch. Het plan is om dit "krimpen" in 200 jaar tijd wereldwijd in te voeren. Maar al snel komen mensen erachter dat ze in een miniatuurwereld veel meer waar voor hun geld kunnen krijgen. In de hoop op een beter leven besluiten de alledaagse Paul Safranek (Matt Damon) en zijn vrouw Audrey (Kristen Wiig) om hun gestresste bestaan in Omaha achter zich te laten. Ze gaan zich klein en fijn vestigen in een nieuwe miniatuurgemeenschap. Maar zo eenvoudig blijkt dat nou ook weer niet te zijn. Het is een beslissing die tot levensveranderende avonturen leidt.

Regisseur Alexander Payne heeft een hooggewaardeerd filmoeuvre opgebouwd (o.a. Sideways, Nebraska en The Descendents), meestal over heel gewone mensen die in ongewone situaties worden geconfronteerd met zichzelf en de samenleving waarin ze leven. Ook in deze SciFi-comedy blijken rooskleurige plannen donkere schaduwkanten te hebben. 

  Alexander Payne (VS, 1961)

binnenkort in the movies
Vanaf donderdag 18 jan
Vanaf donderdag 18 jan
Vanaf donderdag 25 jan
Vanaf donderdag 25 jan
Ma 29 jan 14.30 u. / 19.30 u.
Vanaf donderdag 1 feb
Vanaf donderdag 8 feb
Vanaf woensdag 14 feb
Vanaf donderdag 15 feb
Vanaf donderdag 15 feb
Vanaf donderdag 22 feb
 
 
 
Filmagenda
woensdag 17 januari
donderdag 18 januari
vrijdag 19 januari
De rest van de week
Ontvang de nieuwsbrief

Blijf actueel geïnformeerd over het wekelijkse filmprogramma en andere zaken. Meld je aan voor de Nieuwsbrief.

Het CineFiliaal biedt extra's aan regelmatige bezoekers van The Movies. Lees meer »

verstuur
IFFR-Preview

Een Australische western over gerechtigheid. Een Aboriginal gezin probeert uit handen te blijven van wraakzuchtige witte boeren. De warming up voor het 47e IFFR in Rotterdam.

Woe 17 jan. om 20.30 u.
Voorpremiere 20 jan.

Downsizing is een originele SciFi-comedy van Alexander Payne met Matt Damon in de hoofdrol. Als oplossing tegen overbevolking en klimaatverandering geldt het "klein maken" van mensen. In een heel nieuwe miniatuurwereld willen ook Paul en Audrey meer levensgeluk vinden. Het wordt een avontuur vol verrassingen.

Vanaf 25 jan. dagelijks te zien, maar nu alvast een voorproefje. 

Start film 21.00 uur.
Exhibition on Screen #4

Deel 4 van deze succesvolle filmserie over toonaangevende kunstexposities toont de schilderkunst van Johannes Vermeer (1632 - 1675). Vermeer and Music werpt een frisse blik op zijn wereldberoemde werken vanuit The National Gallery in Londen. En ook een uitgebreid levensverhaal over één van Hollands meest vermaarde schilders.

Kaarten via de button hieronder of tel 078-7200777.

Di 30 jan. & Zo 4 febr.
Facebook
Filmfeestje vieren ?!

Wat ga je doen, met je kinderfeestje, verjaardag of jubileum? Met je bedrijfsuitje of teambuilding?

Ga CineSamen!

Met je eigen gezelschap genieten van je favoriete film. In onze FilmLounge met max. 30 bezoekers. Drankjes, hapjes en catering naar wens in  te vullen. Meer info vind je hier. 

Een loungy bioscoopzaal helemaal prive