Film + Wijn: Retour en Bourgogne
Bekijk de Trailer


director
Cedric Klapisch (Un Air de Famille | Chacun cherche son Chat)

cast
Pio Marmai | Francois Civil | Ana Girardot

release
Frankrijk 2017

taal
Frans

ondertiteling
Nederlands

lengte
114

filmkeuring
12

   
Film + wijnproeverij

Film + wijnproeverij op vr 20 juli

Vorig jaar oogstten we al veel succes met deze combinatie. Op een mooie zomeravond en ons terras met de sfeer van een Frans pleintje onder de bomen, laten we je nog graag eens genieten van 6 heerlijke Franse wijnen. Geselecteerd en in geuren, kleuren en smaken toegelicht door Frank Kila van Wijnhuis No 167 aan de Groenmarkt. Daarvoor vertonen we de fijne Franse wijnfilm Retour en Bourgogne (2017)

Twee broers Jean en Jéremy en hun zus Juliette beheren met passie de wijngaard van de familie. Maar dat ging niet vanzelf. Jean (Pio Marmaï) verliet tien jaar geleden zijn geboortestreek Bourgogne om de wereld te ontdekken. Als zijn vader op sterven ligt, keert hij terug naar zijn familie. Jeremy (François Civil) is een binnenvetter die veel twijfelt en het moeilijk heeft met zichzelf en dus ook met de anderen. Juliette (Ana Girardot) is degene met het natuurlijke talent voor wijn maken. Zij treedt in de voetsporen van haar vader, maar heeft daardoor ook moeite om haar eigen identiteit te ontplooien. Deze drie verschillende mensen staan voor de vraag of en hoe ze het familiebedrijf na het overlijden van hun vader gaande willen houden. Moeilijke keuzes met het plezier van elkaar weer gevonden te hebben.

Regisseur Cedric Klapisch portretteert deze Franse familie temidden van het Franse cultuurgoed dat wijn maken heet. Daarbij is een grote rol weg gelegd voor de loop der seizoenen en de natuur van deze overbekende streek in Frankrijk.

Een fijne film, genieten van heerlijke Bourgognes en er gezellig over ouwehoeren, dat zijn de ingrediënten van een leuke zomeravond. En wellicht nog een flesje voor mee naar huis. Dit arrangement (Film + drankje) kost 20,- euro. Strippenkaart en Cineville-pas zijn geldig (+ €12,50).

Aanvang film 19.10 uur. Proeverij va. 21.15 uur

binnenkort in the movies
Vanaf woensdag 27 juni
Vanaf donderdag 28 juni
Vanaf donderdag 28 juni
Za 30 juni 20.00 - 22.00 uur
Vanaf donderdag 5 juli
Vanaf donderdag 12 juli.
Vanaf donderdag 12 juli
Vanaf donderdag19 juli
Vr 20 juli Film + wijnproeverij
Filmagenda
maandag 25 juni
dinsdag 26 juni
woensdag 27 juni
Ontvang de nieuwsbrief

Blijf actueel geïnformeerd over het wekelijkse filmprogramma en andere zaken. Meld je aan voor de Nieuwsbrief.

Het CineFiliaal biedt extra's aan regelmatige bezoekers van The Movies. Lees meer »

verstuur
MoV: Klanken van Oorsprong

Op verzoek van Stg Indisch Dordrecht een muzikale docu-film over de invloed van NL-Indische artiesten (immigranten uit de jaren '50) op het Nederlandse muziekleven, Regisseur Hetty Naaijkens is aanwezig. Prijs is 10 euro, incl. een lekkere Indische snack van Toko Yvon. 

Zo 24/6 om 19:30 u. Met Q&A
Va. 27 juni

Historisch spektakelavontuur van eigen bodem. Redbad, zoon van de Friese koning Aldigisl, groeit uit tot een legende in de strijd voor vrijheid en behoud van de eigen religie en tradities tegen de Franken. Voorpremière op Wo 27 juni in ons CineFiliaal om 20:00 u. Kaarten zijn nu online te koop of telefonisch te reserveren. 

Van de makers van Michiel de Ruyter.
MoV: Summer Wars

Summer Wars van Mahoda Hosuda gaat over het verlegen wiskundegenie Kenji, die met het meisje van zijn dromen naar een familiefeest gaat. Maar daar raken ze verzeild in een digitale strijd met kwade virussen, die de virtuele wereld van OZ aanvallen. Do 5 juli om 20:15 uur.  Kaarten incl een drankje en Japanse snack kosten maar 10 euro. Boeken kan online of telefonisch. 

Derde toonaangevende Japanse Anime-film van dit seizoen. Ism Special Edition Dordrecht.
Ladies Night: Mamma Mia! Here We Go Again

Weer een Ladies Night Movies Style. Geen formulewerk maar een vrolijke, sfeervolle avond met cocktail bar op het terras, live-muziek, lekkere bites, leuke zomergoodies en een presentje bij het weggaan. Kaarten kosten 14,50 incl. consumpties. 

Woe 18 juli va. 19.30 u.
Facebook
Filmfeestje vieren ?!

Wat ga je doen, met je kinderfeestje, verjaardag of jubileum? Met je bedrijfsuitje of teambuilding?

Ga CineSamen!

Met je eigen gezelschap genieten van je favoriete film. In onze FilmLounge met max. 30 bezoekers. Drankjes, hapjes en catering naar wens in  te vullen. Meer info vind je hier. 

Een loungy bioscoopzaal helemaal prive
TMD BIG SCREEN GAMING

De film Ready Player One inspireerde tot een ander aanbod. Kom gamen op groot scherm: TMD BIG SCREEN GAMING. Boek een middag/avond om samen met vrienden, klasgenoten, familie, buren etc. je favoriete games te spelen. Voor iedereen vanaf 6 jaar, met elkaar (tot max. 15 pers.) en voor een groepsprijs vanaf 75 euro. Hoe je het regelt en wat het precies kost, vind je hier? Of bel 078-7200777.

Van 3 t/m 30 april op een moment dat jij kiest.