King of the Belgians
Bekijk de Trailer


director
Jessica Woodworth | Peter Brosens (Kadak | Altiplano | Het Vijfde Seizoen)

cast
Peter van den Begin | Lucie Debay | Titus de Voogdt | Pieter van der Houwen

release
NL 2016

taal
NL/EN/FR

ondertiteling
NL

lengte
94

filmkeuring
Alle leeftijden

 

Nicolas III (Peter van den Begin) is de koning der Belgen. Hij is een eenzame ziel met een ingedommeld leven dat gevangen is in protocollen en een bemoeizuchtige koningin. Die laatste heeft de Britse regisseur Duncan Lloyd (Pieter van der Houwen) ingehuurd om een filmportret van hem te maken, bedoeld om zijn suffe imago op te poetsen. Dat gebeurt tijdens een staatsbezoek aan Istanbul.

Maar dan komt het bericht dat Wallonie zich onafhankelijk heeft verklaard. De Koning moet direct terug. Helaas heeft een krachtige zonnestorm alle telecommunicatie en vliegverkeer`plat gelegd. Het koninklijk gezelschap zit vast in Istanbul. Duncan Lloyd komt met een twijfelachtig plan op de proppen waarin bloemenjurkjes en Bulgaarse zangeressen figureren. En zo begint hun reis in cognito doorheen de Balkan, een tocht vol onverwachte ontmoetingen, onvoorziene dilemma’s en onverhoopte momenten van vreugde.

In deze absurde komedie vertelt het regie-echtpaar Peter Brosens en Jessica Woodward een heerlijk idioot verhaal waar toch heel veel realiteit in verscholen ligt. 

binnenkort in the movies
Vanaf donderdag 25 mei
Vanaf donderdag 25 mei
Vanaf donderdag 25 mei
Vanaf zaterdag 27 mei
Vanaf donderdag 1 juni
Vanaf donderdag 8 juni
Vrijdag 16,23,30 juni, 7 juli
Vanaf donderdag 15 juni
Exclusieve voorpremiere Zo 18 juni
Vanaf donderdag 22 juni
Vanaf donderdag 22 juni
Vanaf donderdag 29 juni
Vanaf woensdag 12 juli
 
 
 
Filmagenda
dinsdag 23 mei
woensdag 24 mei
donderdag 25 mei
De rest van de week

Van harte welkom in onze sfeervolle horeca. We hebben het nieuwe impulsen gegeven, onder de naam Dish & Drinks. Een fijner assortiment dranken, een nieuw food-concept met een sterk wisselende variatie aan gerechten op bord en meer mogelijkheden om je eigen events in ons huis te presenteren. Open van Wo t/m Zo vanaf 12.00 uur. Meer info.

Ontvang de nieuwsbrief

Blijf actueel geïnformeerd over het wekelijkse filmprogramma en andere zaken. Meld je aan voor de Nieuwsbrief.

Het CineFiliaal biedt extra's aan regelmatige bezoekers van The Movies. Lees meer »

verstuur
Donderdag=premieredag

Elke donderdag starten nieuwe filmpremières. Deze meteen komen kijken, maken we nu extra aantrekkelijk. T/m september kost op donderdag een kaartje voor een filmpremière maar 5 euro (of 6,50 voor 3D). Ook in Dordt kan donderdag meer filmdag worden. 

Zie voor 5 euro de nieuwste films als eerste
Vanaf 25 mei een nieuw spektakel

Overal in NL kun je je opnieuw laten meeslepen door die eigenzinnige Jack Sparrow. Ook in The Movies en bij ons kun je van film kijken echt een middag of avondje uit maken. Lekker en voordelig lunchen/dineren met onze Film + Dish arrangementen. Of trakteer jezelf op een combi met High Tea of High Wine. Voor meer info of reservering, bel 078-7200777 (dag. va. 13.30 u.).

Vanaf 25 mei

Koning Willem-Alexander bezocht de première. Een speelfilm over het leven op Curacao is een zeldzaamheid. Dubbelspel - naar de roman van Frank Martinus Arion - is een verhaal over trots en vernedering, hoop, geld, liefde en de dramatische gevolgen van een dominospel. 

Warm aanbevolen
Facebook
Filmfeestje vieren ?!

Wat ga je doen, met je kinderfeestje, verjaardag of jubileum? Met je bedrijfsuitje of teambuilding?

Ga CineSamen!

Met je eigen gezelschap genieten van je favoriete film. In onze FilmLounge met max. 30 bezoekers. Drankjes, hapjes en catering naar wens in  te vullen. Meer info vind je hier. 

Een loungy bioscoopzaal helemaal prive